The Serralves Foundation, in collaboration with the Portuguese State Environmental Fund, will promote the construction of a "Treetop Walkway" in Serralves Park. Identified as being strategically relevant, the new walkway will be created next to the tree canopy, high above the ground, and will offer breathtaking opportunities to observe and study the Biodiversity of Serralves Park.

Serralves, that is celebrating its 30th anniversary in 2019, will thereby reinforce its mission of promoting and enhancing natural and cultural heritage, innovating in developing environmental awareness initiatives and promotion of science and the Foundation’s relationship with different audiences – the general public and the educational and scientific community. New and different experiences – such as treetop walkways, that already exist in some of the world’s most important parks and gardens - will enable a different approach to people’s relationship with Nature.

Implementation of this project - designed by the architect Carlos Castanheira in collaboration with the architect Álvaro Siza Vieira - will have a major impact in terms of environmental awareness and respect for conservation of nature, natural heritage and the scientific community, in Portugal and abroad.


Ascendi e Fundo Ambiental


Support this project.
Become a member.


Rua D. João de Castro, 210
4150-417 Porto Portugal
41º 9'35.40"N
8º39'35.35ºW
Serralves